top of page
SZENTIMRE_webre-158.JPG

CASA MEȘTEȘUGURILOR POPULARE

Păstrarea meșteșugurilor populare a fost întotdeauna importantă pentru noi. Cum se poate face acest lucru cel mai eficient? Practicând meșteșugul, trăind din el și oferind tuturor celor interesați posibilitatea de a-l încerca.

FIERAR

Oaspeții sosiți la Sântimbru pot vizita forja lui Sándor Csató, unde pot admira porțile și ornamentele din fier forjat realizate cu artă de maestrul fierar, precum și potcoavele și obiectele metalice simple. Dacă aveți chef, puteți încerca și acest meșteșug străvechi. În Conacul Henter prezentăm un scurt film despre maestrul fierar.

ROTAR

După ce potcoavele sunt gata, tot ce ne trebuie este o trăsură pentru a ne plimba prin Sântimbru. Va exista o astfel de ocazie pentru cei care vizitează zona.
În Sântimbru, secretele realizării roților sunt păstrate de rotarul József Nagy. În încăperile conacului Henter, puteți vedea și încerca unele dintre uneltele meseriei, precum și un scurt film despre rotar.

ȚESUT

În sat țesutul are o tradiție îndelungată. Aceste produse ale industriei artizanale sunt realizate pe războaie de țesut manuale. La Conacul Henter, puteți învăța arta folosirii unui război de țesut și puteți vedea cum materialul este transformat într-un produs util.

Grădina, pivnița boltită, sala comunitară de la etaj sunt toate concepute pentru omul modern, dând o nouă viață conacului pentru a servi din nou comunitatea.

bottom of page